Recensie|Sint met Fien en Milo – Winweek gesloten

Linda~ Inmiddels is het geen groot geheim dat onze kinderen dol zijn op boeken, zowel de tweeling als hun nichtje en neefje. Vanaf het moment dat ze wat kunnen luisteren lezen we al verhaaltjes voor. Als baby zijnde kunnen ze het natuurlijk nog niet begrijpen maar ze horen je stem en leren deze herkennen. Daarnaast zorgt het voor een gezellig moment samen en veel kinderen worden er zelfs rustig van. Als de kinderen vijf maanden zijn kun je al beginnen met dingen aan te wijzen en ze te benoemen. Zo zul je zien dat kinderen vanaf ongeveer een jaar zelf dingen aan kunnen wijzen. Je kind zal misschien al wat dingen kunnen benoemen in eigen bewoording natuurlijk. Het echte voorlezen voor je kind start wanneer ze ongeveer twee jaar zijn. Dan zitten ze kaar voor een verhaaltje en begrijpen ze veel beter wat je ze allemaal vertelt. Een prentenboek biedt dan uitkomst vanwege de combinatie van afbeeldingen en korte teksten. Door regelmatig voor te lezen draag je bij aan het woordenschat van je kind maar je kind leert ook beter om zich straks uit te drukken. Het blijkt zelfs zo te zijn dat als je je kind een kwartier per dag voorleest dit zorgt dat ze 1.000 nieuwe woorden per jaar leren.

Wat ik zelf al deed vanaf de kinderen klein waren is de boeken aan te passen aan het seizoen, thema of feestdag. Aangezien ik nog boeken van vroeger bewaard heb, boeken gevraagd heb als cadeaus voor de tweeling en boeken gekocht heb op boekenbeurzen en bij de bibliotheek hebben we inmiddels een aardige collectie. Natuurlijk hoeven we lang niet alle boeken te hebben want we gaan juist regelmatig naar de bibliotheek omdat Lucas en Eva dat ervaren als een heel leuk uitstapje. Door de boeken regelmatig te wisselen zorg je meteen ook dat ze geïnteresseerd blijven. Voor Sinterklaas hebben we een paar leuke boeken en toch komen we nog steeds nieuwe leuke exemplaren tegen om te lezen. Maar laatst kwam ik wel een heel leuk boek tegen en die wil ik graag met jullie delen.

Het boek van Sint met Fien en Milo ziet er al meteen erg uitnodigend uit om te gaan lezen vanwege de twee vriendjes op de kaft die verkleed zijn als Sint en Piet. Het straalt een en al vrolijkheid uit en de kinderen staan te popelen om voorgelezen te worden. Als we het boek open slaan start het boek met twee bekende sinterklaasliedjes: Sinterklaas kapoentje en Daar wordt aan de deur geklopt. De pagina’s zijn verder voorzien van hele vrolijke sinterklaastekeningen. Alles is zo getekend dat het zeer herkenbaar is voor de kinderen als je het aan laat wijzen. Het verhaal start dat Fien en Milo gaan kijken bij de intocht van Sinterklaas en dat ze bij thuiskomst zichzelf willen gaan verkleden als Sint en Piet. Maar wat heb je daar voor nodig? Je kind wordt betrokken in het verhaal door een keuze te maken waar Fien en Milo voor zullen kiezen. Tegelijk wordt de mening van je kind gevraagd. In ons geval is dat heel leuk want ze leren naar elkaar te luisteren en soms hebben ze dezelfde mening maar ook regelmatig verschillen ze daarin. Fien en Milo willen net als ieder kind hun schoen zetten en iets moois knutselen voor Sint en Piet. Allebei maken ze iets moois en dan is het afwachten of ze cadeautjes krijgen van die goede Sint en Piet. Lucas en Eva zijn erg enthousiast over het boek vanwege de vrolijke kleuren en illustraties. Wat ik zelf het leukst vind is dat de kinderen zoals ik al zei echt bij het verhaal betrokken worden. Het nodigt uit tot leuke gesprekken met elkaar zodat je hoort hoe ze zelf over iets denken. Het boek eindigt met nog twee leuke sinterklaasliedjes: Sinterklaasje bonne bonne bonne en Dag Sinterklaasje.

Naast dit leuke exemplaar van Fien en Milo heeft Pauline Oud nog meer vrolijke kinderboeken geschreven en geïllustreerd. Inmiddels heeft ze nog veel meer leuke en handige lesmaterialen zoals woordkaarten, dagritmekaarten en doe-tips bij de prentenboeken die je kan vinden op haar website. Er komen ook nog speciale woordkaarten voor Sinterklaas, dus Pauline is nog druk bezig om weer leuke items te creëren voor de kinderen.

43012817_2144297359231063_3163102817749565440_n.jpg

Winactie

Inmiddels zijn we toegekomen aan de winactie want daar draait deze week uiteraard om. Pauline Oud stelt voor een van de volgers een gesigneerd exemplaar van Sint met Fien en Milo beschikbaar, lief is dat he? En wat moet je doen om kans te maken op deze prijs?

De winactie loopt van maandag 5 november tot en met dinsdag 13 november 0.00, daarna proberen we de winnaar zo snel mogelijk bekend te maken. De winnaar heeft 48 uur de tijd om te reageren.

* Voor het schrijven van dit artikel hebben we een recensie-exemplaar ontvangen *

30 thoughts on “Recensie|Sint met Fien en Milo – Winweek gesloten

  1. Wij houden ook van voorlezen en onze 2 dochters ook. Ik hou ook van thema boeken en vind de december maand geweldig. Lekker knus bij elkaar en vooral genieten van elkaar. We maken er graag kans op nu al zin om voor te lezen

    Geliked door 1 persoon

  2. Super. Met deze winacties doen we graag mee 🙂 We hebben gisteren ons huis weer helemaal versierd voor Sinterklaas. De kinderen zijn er dol op, net als op lezen (de oudste) en voorgelezen worden 🙂

    Geliked door 1 persoon

  3. Super leuk! Ik lees ons kleine boekenwormpje van jongs af aan voor en ze is gek op lezen. We gaan regelmatig naar de bieb en dan gaat ze direct opzoek naar boeken van Fien en Milo! Dit vrolijke boekje staat dan ook op ons verlanglijstje en wil ik gaan lenen bij de bieb zodra de Sint in het land is. Maar een gesigneerd exemplaar winnen is natuurlijk nog veel leuker! En nu gaan we duimen!

    Geliked door 1 persoon

  4. Mijn oudste van inmiddels 6 was eerder gek op de boekjes van Fien en Milo. We halen ze nu weer regelmatig op in de bieb zodat haar zusje er ook van kan genieten. En kleine meid vind het superleuk . Nijn en uis kijken terwijl haar zus voorleest

    Geliked door 1 persoon

  5. Super leuk😍, mijn 2 dochters vinden boekjes lezen ook heel leuk om te doen. Sophie mijn oudste dochter vindt het ook erg leuk om haar jongere zusje Fenna (op haar manier) voor te lezen. Met een neefje op komst kunnen ze hem ook samen voorlezen😁

    Geliked door 1 persoon

  6. Pingback: Alle winacties van de winweek op een rij | Lifestyle Mommy's

  7. De boekjes van Fien en Milo zijn hier bekend. Mijn dochtertje vindt ze erg leuk, het zou natuurlijk super zijn om een eigen Sint boekje hier van te hebben. Ik krijg al zin om het samen met haar te lezen!

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie