Mijn nieuwe favoriete bullet journal

Linda~ Ik ben graag creatief bezig op allerlei verschillende manieren. Waar ik een paar jaar geleden begon met het maken van 3D-kaarten is dat uiteindelijk overgegaan naar kaarten maken door middel van handlettering. Naast deze hobby ben ik dol op lijstjes en met mij vele anderen die daar dol op zijn. Tegenwoordig kun je je helemaal uitleven door middel van een bullet journal. In zo’n bullet journal kun je allerlei soorten lijstjes kwijt. Voor degene die hier nog niet zo bekend mee zijn zal ik het even uitleggen. Sommige mensen maken hele lijstjes met betrekking tot het huishouden en dat verwerken ze dan op een leuke manier in hun bullet journal. Daarin houden ze bij welke werkzaamheden ze op welke dag van de week doen en dan versieren ze de pagina zodat deze nog eens wat aantrekkelijker gemaakt wordt. Anderen gebruiken het meer als een soort agenda om daar hun afspraken in bij te houden. Hoe je het ook doet, een bullet journal kun je nooit fout invullen want het is van jou. Het hoeft zelfs niet eens perfect te zijn zolang het voor jou werkt en zolang het jou maar ontspanning geeft. Ik heb het afgelopen jaar geleerd om niet meer zo perfectionistisch te zijn als het om mijn journals gaat. Niemand die het hoeft te beoordelen en zoals ik de kinderen ook leer: niet perfect is ook goed.

123invulboekjes.nl

Ik kreeg de kans om de nieuwe bullet journal van 123invulboekjes.nl uit te proberen. Sowieso vond ik de bullet journal er leuk uit zien omdat deze geheel in zwart-wit was. Dat is helemaal anders dan de journals die ik zelf al heb. Deze zijn namelijk allemaal gekleurd en daarom wilde ik deze wel eens proberen. Ik ben dol op kleur en dus is het de bedoeling dat ik bij deze zelf aan de slag ga. Het volgende wat ik ontzettend ideaal vind zijn de ringen waardoor ik veel makkelijker de pagina’s open kan leggen en dus meer vrijheid heb om te knutselen. De vuurdoop in deze bullet journal was de jaarkalender, dat was een van de voorgedrukte pagina’s van de bullet journal. Deze was nog niet helemaal compleet zodat je het kunt maken zoals je zelf wil. Vandaar dat ik er rasters van gemaakt heb en deze heb voorzien van vrolijke kleuren, de maanden erboven en de dagen invulde. Ik moet zeggen dat ik het inkleuren erg spannend vond want meestal drukt dat meteen door bij de journals die ik heb. Om het goed uit te testen ging ik wel 3 keer over hetzelfde punt maar tot mijn verbazing drukte het niet door maar bleef het papier ook helemaal intact. Daarna maakte ik mijn eerste spread, zoals je dat noemt, van mijn Netflix-lijst. Ik maakte een overzicht van de series die ik tot nu toe al gezien had en zette er achter hoeveel seizoenen de serie had. De seizoenen die ik bekeken had markeerde ik met een cirkel. De pagina startte ik door eerst het woord Netflix te schrijven met open letters om deze vervolgens in te kleuren. Ik ben nu eenmaal van de kaders dus ook hier kon deze niet ontbreken. Om het af te maken maakte ik er nog wat sterretjes op zodat deze pagina meer van mezelf zou worden in plaats van een kopie van Pinterest.

Ecoline

En toen kwam de vuurdoop: ecoline. Tot nu toe heb ik nog een geen enkele bullet journal ecoline durven gebruiken. Nu heb ik geen vloeibare ecoline maar de stiften, maar toch. Ik kreeg er spontaan de bibbers van want mijn bullet journal was nog zo mooi. Aan de andere kant zou ik de bullet journal uitgebreid testen en dan hoort zoiets er zeker bij. Ik maakte dus gebruik van een insteekmapje waar ik wat blauwe ecoline op aanbracht om er daarna water op te sprayen. Vervolgens draaide ik het geheel vliegensvlug op de voorgedrukte mood tracker spread om zo de ecoline mooi als watervlek te verspreiden. Wel had ik er een placemat onder liggen en het keukenrolpapier in de aanslag. Uiteraard vloeide het een beetje over de pagina heen naar de volgende pagina maar dat had meer met mijn ‘handigheid’ te maken. Eerlijk is eerlijk: de ecoline is totaal niet doorgedrukt en dat heeft te maken met het feit dat het papier dat gebruikt is voor deze leuke journal 210 g/m² is. Voor de omslag is een papierdikte van 300 g/m² gebruikt dus daar kun je je ook helemaal op uitleven wat dat betreft. Na mijn ecoline avontuur heb ik er voor de zekerheid wel even een dikke planner op gelegd want ik vond het zonde als het krom zou trekken. Maar dat valt reuze mee als ik dat zo bekijk. De pagina heb ik afgemaakt met washitape en stempels om zo mijn workouts bij te houden voor zover ik dat kan met mijn gezondheid.

Zoals je kunt lezen ben ik helemaal tevreden met mijn nieuwe Bullet Journal van 123invulboekjes.nl. Ik kan deze zeker aanraden vanwege de handige ringen, het dikkere papier en het feit dat ie lekker zwart-wit is. Naast deze leukerd hebben ze overigens nog een andere bullet journal van Vaessen Creative. Zelf heb ik ook nog het Brabbels, leuke zinnen en uitspraken – inkleur exemplaar boek. Daarin heb ik de leukste uitspraken van Lucas en Eva opgeschreven. Deze heb ik aangevuld met foto’s van de kinderen en hele bijzondere tekeningen die ze gemaakt hebben. Kortom dit is een heel bijzonder boekje voor mij en dankzij de prijs is het mega leuk en origineel om als kraamcadeau te geven. Om te zien wat voor leuks ze voor jou hebben verwijs ik je heel graag door naar de website van 123invulboekjes.nl waar ze niet alleen invulboeken hebben maar ook alles wat daarbij hoort om het nog mooier te maken. En vergeet vooral niet te kijken bij de Super SALE 😉

* Voor het schrijven van dit artikel hebben we een review-exemplaar ontvangen *

2 thoughts on “Mijn nieuwe favoriete bullet journal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s