Terug naar de 17e eeuw met Ticket to Ride: Amsterdam

Linda~ Hoewel de vakantieperiode achter ons ligt spelen we nog altijd met regelmaat een spelletje. Aan onze tafel spelen we niet alleen nieuwe spellen maar zo nu en dan halen we ook nog spellen van de zolder.Niets is immers leuker dan spellen spelen die je al een tijdje niet gezien hebt. Zo vinden we het erg leuk om bijvoorbeeld Kolonisten van Catan te spelen of Carcassonne. Tenminste, dat waren ze want de afgelopen tijd hebben we een aantal leuke spellen gekregen van Asmodee. Eind juli liet ik jullie al kennis maken met het vrolijke spel Get packing waarmee we al helemaal in de vakantiesfeer kwamen. Zelfs nu de vakantie voorbij is blijft dat spel erg leuk om te spelen. Niet alleen omdat je toch even moet nadenken en daarmee uitgedaagd wordt maar ook omdat je nog even kunt nagenieten van een eventuele vakantie. Tot slot ziet het spel er gewoon ontzettend vrolijk uit en je hoeft er weinig tot niets voor klaar te zetten.

Ticket to Ride

Mijn zus speelde met de vriendengroepen regelmatig spelletjes thuis in de weekenden waardoor ik altijd op de hoogte was van de leukste spellen die op dat moment “trendy” waren. Een van deze spellen was Ticket to Ride en hoewel ik me er eerder niet in verdiept had was mijn zus razend enthousiast en daarna volgden ook verschillende buren die me probeerden te overtuigen dat het een leuk spel zou zijn. Tot nu toe had ik er verder nog niets mee gedaan tot ik laatst een persbericht kreeg dat er een nieuwe variant uitgebracht werd: Ticket to Ride Amsterdam. Dat was voor mij reden genoeg om de hulp van mijn zus in te schakelen en samen te kijken naar de nieuwe editie. Wist je trouwens dat Ticket to Ride momenteel een van de best verkochte bordspellen is? Dat was voor mij een extra reden om nog eens goed naar het spel te kijken.

Ticket to Ride: Amsterdam

Deze nieuwe variant van het spel neemt je mee terug naar de 17e eeuw en dat is al te zien aan de ontzettend mooie speldoos. Het spelbord ziet er op zijn beurt ook prachtig uit aangezien deze voorzien is van prachtig gekleurde handelswegen voorzien van de bekende namen van Amsterdam. Je kunt het spel spelen met 2 tot 4 spelers en je kunt het spelen in 10 tot 15 minuten waardoor het ontzettend ideaal is om te spelen ook wanneer je iets minder lang de tijd hebt. Doordat het geen mega uitgebreid spel is blijkt dat dit spel ook zeker geschikt is voor mij met betrekking tot mijn concentratie en geheugen. De bedoeling is net zoals bij de eerdere spellen van Ticket to Ride dat je probeert om zoveel mogelijk punten te scoren door je contractkaarten te behalen en routes te claimen. In deze variant zit een echter iets nieuws want je kunt namelijk bonuspunten behalen wanneer je routes claimt die voorzien zijn van een kar-symbool. Wat volgens mijn zus ook nog anders aan deze variant is zijn de treinkaarten die vervangen zijn door andere transportkaarten en de treintjes zijn veranderd. Deze zijn namelijk geheel in de stijl van het spel en dus zijn het karretjes geworden. Wij vinden het een erg leuk spel om te spelen en het feit dat het spel binnen 10 a 15 minuten afgelopen kan zijn maakt het dat ook onze tweeling mee zouden kunnen spelen hoewel zij nog wat hulp nodig zouden hebben natuurlijk.

Het spel Ticket to Ride: Amsterdam is onder andere te koop via Bol.com.

* Voor het schrijven van dit artikel hebben we een review-exemplaar ontvangen *

2 thoughts on “Terug naar de 17e eeuw met Ticket to Ride: Amsterdam

  1. Pingback: Het leukste yatzee spel voor het hele gezin (met winactie) | Lifestyle Mommy's

  2. Pingback: Ticket to Ride San Francisco voor het hele gezin | Lifestyle Mommy's

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s