De tweeling leert op een leuke manier lezen – Winweek gesloten

Linda~ Wie Lucas en Eva persoonlijk kent of wie ons al langer volgt weet dat onze tweeling een grappig duo is maar ze zijn ook zeker partners in crime. Sinds vorig jaar december mogen ze naar school, wat hebben ze daar toch naar uit gekeken. Als je ze hoorde hadden ze al een heel plan opgesteld van wat ze wilde leren. Spelen vinden ze geweldig maar dingen leren doen ze nog veel liever. Als je ze vorig jaar vroeg wat ze in groep 1 gingen doen dan gaven ze beiden steevast als antwoord dat ze gingen leren lezen en schrijven. We konden ze er dan ook niet van overtuigen dat ze dat pas later zouden leren. Thuis zijn ze al voor ze naar school gingen aan de slag gegaan om letters na te tekenen en schrijven.

Toch merkten we dat de kinderen daar geen genoegen mee namen in die zin dat ze meer uitdaging wilden. Letters naschrijven en tekenen is heel leuk om te doen maar als je ze inmiddels kent wil je weer door naar het volgende. En zo kwamen we uit op een hele leuke website: EducatiefSpeelgoed.nl. De site staat vol met leuke en vooral leerzame spellen en speelgoed. Voor de kleintjes heb je een aantal verschillende houten alfabet puzzels om zo de letters te leren kennen. Heeft je kind de letters inmiddels onder de knie dan kun je net als de tweeling verder gaan met het leren lezen. Daarvoor hebben ze bij Educatief Speelgoed twee leuke dingen namelijk ‘Ik leer lezen‘ en ‘Ik leer woordjes‘, beiden van Jumbo. Het voordeel van ‘Ik leer lezen’ is dat je deze makkelijk mee kan nemen, maar wij besloten om ‘Ik leer woordjes’ uit te testen met de kinderen. Het leuke hiervan is dat de kinderen hiermee woorden leren van drie tot vijf letters. Daarnaast leren ze letters, woorden en ook lettergrepen herkennen. Dit alles gebeurt spelenderwijs waarbij je verschillen hebt in de moeilijkheid. Dankzij dit pakket kunnen we Lucas en Eva woordjes leren door middel van zes verschillende spellen en dat vinden ze prachtig. Nu we hier enkele weken mee aan de slag zijn gegaan merken we al een duidelijke vooruitgang. De kinderen vinden het heel fijn dat ze hiermee zelf merken dat ze vooruit gaan. Inmiddels kunnen ze namelijk ook wat woorden herkennen in een boek en proberen ze op dezelfde manier nieuwe woorden te leren. Wij vinden het dus zeker een aanrader.

 

Winactie

Inmiddels zijn we toegekomen aan de winactie want daar draait deze week uiteraard om. Van Educatief Speelgoed mag een van de volgers een cadeau naar keuze uitzoeken tot 25 euro, lief is dat he? En wat moet je doen om kans te maken op deze prijs?

  • Geef de Facebookpagina van Lifestyle Mommy’s een like
  • Like en deel het bericht van de winactie
  • Geef hieronder het blogartikel een reactie zodat we alle reacties bij elkaar hebben (vergeet dit alsjeblieft niet, dat is deze week erg belangrijk voor het overzicht)

De winactie loopt van donderdag 8 november tot en met dinsdag 13 november 0.00, daarna proberen we de winnaar zo snel mogelijk bekend te maken. De winnaar heeft 48 uur de tijd om te reageren.

Om te zien welke educatieve spellen en speelgoed er nog meer verkrijgbaar zijn voor jouw kind raad ik je aan om een kijkje te nemen op de website van Educatief Speelgoed.

* Voor het schrijven van dit artikel hebben we een review-exemplaar ontvangen *

57 thoughts on “De tweeling leert op een leuke manier lezen – Winweek gesloten

  1. Super leuk. Dat vind ik natuurlijk super leuk maar ook wel voor mijn kindjes op de bso. Ik zie heel veel dingen die ik zowel voor thuis als op mijn werk echt super leuk zou vinden.

    Geliked door 1 persoon

  2. Wat leuk!! Een ScienceX doos van Ravensburger staat hier hoog op het verlanglijstje bij onze oudste dochter Elisa. Waag graag een kansje (op de valreep!)

    Like

Plaats een reactie