Geocachen met kinderen: Snail trail

Linda~ Dit voorjaar zijn we begonnen met een leuke hobby met onze kinderen Lucas en Eva: geocachen. Eind november liet ik jullie al weten dat we dit van plan waren toen ik een blog schreef voor Woutlander waarin ik verschillende producten van ze mocht reviewen. Helemaal nieuw is het geocachen niet voor ons want enkele jaren geleden deed mijn man al aan geocachen waarbij ik soms met hem mee ging. Later hebben we het geocachen moeten laten vallen vanwege het feit dat we ouders werden en het niet helemaal te combineren viel op dat moment. Inmiddels zijn de kinderen groot genoeg en leek het ons leuk om ze mee te nemen op avontuur want dat is geocaching zeker wel. Je komt namelijk op plaatsen waar je niet zo gauw uit jezelf zult komen. Daarnaast kom je op de mooiste plekken die soms gewoon bij je in de buurt zijn maar waarvan je niet wist dat het er was. Ik ben van plan om zo nu en dan een leuke cache(route) uit te lichten die zeker de moeite waard is om eens te gaan doen. Mijn prioriteit is dan zeker het delen van caches die vooral ook leuk zijn voor kinderen. Wij vinden namelijk dat kinderen veel meer gestimuleerd mogen worden tot naar buiten gaan en te bewegen. Vaak is het zo dat als de kinderen gaan geocachen (lees: schatzoeken) niet eens in de gaten hebben dat ze een heel eindje aan het lopen zijn.

Deze keer neem ik je mee op ons avontuur van de Snail trail. Bijna bij ons om de hoek ligt namelijk een prachtig bos dat de Gebergten en Herselse heide heet. Het bos ligt tussen Helmond en Lierop in en is vanaf ons te bereiken binnen een paar minuten met de auto. De Snail trail is een trail wat betekent dat deze dus bestaat uit meerdere losse caches die bij elkaar in de buurt liggen en samen een route vormen. Deze ronde bestaat uit 10 caches en aansluitend als je deze gevonden hebt nog een bonus cache. Het grappige van deze trail is dat deze zoals de naam al zegt helemaal in het thema van slakken is. De caches bestaan namelijk voornamelijk uit grotere slakkenhuisjes tot grote vreugde van Lucas en Eva. Er staat bij deze cache dan wel een kanttekening bij want slakkenhuisjes zijn nu eenmaal tere voorwerpen en dus hebben de leggers van deze te gekke cache wel gevraagd of iedereen er voorzichtig mee om wil gaan. Je zou bijna denken dat dat voor zich spreekt maar niets is minder waar. Hoewel de meeste mensen die geocachen erg voorzichtig zijn heb je er natuurlijk zoals overal ook mensen bij die niet zo nauw kijken en dat is dan weer erg jammer. Vooral omdat de leggers van zo’n cache veel moeite hebben gedaan om er iets moois van te maken. Ik moet zeggen dat ze dat heel goed gelukt is want ons hele gezin was erg enthousiast.

Zodra we aan komen in het bos merk ik aan Lucas en Eva al dat ze het spannend vinden en niet kunnen wachten tot we gaan lopen. Het blijft altijd een verrassing wat je aan zult treffen en of het moeilijk te vinden is. Sommige caches vind je namelijk in een handomdraai terwijl je voor sommige anderen heel veel moeite moet doen. Dat maakt het juist ook heel leuk want als je alles zomaar vindt is er uiteindelijk weinig aan. Uiteindelijk blijkt dat de route (als we het een beetje goed hebben berekend) ongeveer 3,5 kilometer lang is. Nu zul je misschien denken dat dat een heel eind is voor sommige kinderen. Ja dat klopt, Lucas en Eva waren uiteindelijk na de tocht wel moe maar dat was ik zelf natuurlijk ook aangezien mijn energie niet altijd even goed is. Vantevoren heb ik uitgerust door even op bed te gaan liggen maar tijdens deze trail kom je voldoende plaatsen tegen waar je even kunt gaan zitten. Als je namelijk een picknickkleed meeneemt en een rugzak met wat eten en drinken kun je er een hele gezellige middag van maken. Wij boften dat het die middag erg zonnig was en dus zag alles er meteen een stuk vrolijker uit. We kwamen de meest uiteenlopende verstopplekken van de caches tegen en inderdaad, het waren hele mooie slakkenhuisjes. Vandaar dat we deze cache dus zeker aan kunnen raden om te lopen met kinderen, maar ook voor volwassenen is deze cache een echte aanrader. Dus de geocacher VR1965 verdient zeker een groot compliment voor deze originele trail. Overigens heeft hij in totaal 18 caches verstopt dus wie weet wat voor leuks hij nog meer heeft bedacht.

Hieronder heb ik enkele foto’s om je een indruk te geven van onze geslaagde middag. Om niet alles te verpesten en te verraden geef ik expres geen GC code dus mocht je meer willen weten over deze cache kun je me natuurlijk altijd even een berichtje sturen. Ons eigen profiel van Geocaching.com is: LE2013

11 thoughts on “Geocachen met kinderen: Snail trail

  1. Klinkt heel leuk! Ik heb het wel eens gedaan via Munzee, ken je die app? Alleen nog nooit samen met de kinderen. Denk dat mijn oudste dit wel heel gaaf gaat vinden!

    Geliked door 1 persoon

  2. Pingback: Lekker wegkruipen in mijn nieuwe sjaal | Lifestyle Mommy's

  3. Pingback: Je eigen Escape room dankzij Ravensburger | Lifestyle Mommy's

  4. Pingback: Deze uitstapjes wil ik dit jaar zeker gaan doen | Lifestyle Mommy's

Plaats een reactie