Duurzaam knutselen met Re-Cycle-Me (winactie gesloten)

Linda~ Dit jaar zijn we begonnen met ons meer te verdiepen in duurzaamheid. Tijdens onze zoektocht zijn we allerlei mooie dingen tegen gekomen waarvan we niet eens wisten dat het bestond. Duurzaamheid is een onderwerp waar we ook onze tweeling heel bewust in betrekken. Zo maken we gebruik van vrolijk gekleurde Food Huggers, maken we gebruik van duurzame lunchzakjes en hebben de kinderen herbruikbare drinkflessen. De kinderen gaan er goed mee om en krijgen steeds meer door wat de bedoeling is. Toch wilde ik ze meer gaan betrekken maar dan met iets wat ze echt leuk vinden om te doen: Knutselen!

Wij zijn wat dat betreft echt van het knutselen en gebruiken er dan ook allerlei materialen voor. Tot nu toe maakte ik voor inspiratie vooral veel gebruik van Pinterest maar door dat er zoveel verschillende ideeën op staan is het soms weer lastig. Wat ga je maken en wat heb je daar dan allemaal voor nodig? Nu wil het zo dat ik een tijd geleden toch iets tegen ben gekomen wat volledig bij ons thema duurzaamheid past maar wat tegelijk ook super leuk is voor de kinderen.

Re-Cycle-Me heeft namelijk de leukste knutselboxen voor kinderen die ook nog eens duurzaam zijn. Met deze boxen maak je vrolijk speelgoed in allerlei soorten en maten. Het leuke aan deze boxen is het feit dat je dus echt gaat recyclen, met eierdozen, blikjes, wc-rollen en ga zo maar door. Op deze manier laat je kinderen en volwassenen op een hele andere manier naar afval kijken. Niet alleen maak je samen de mooiste creaties met hulp van deze leuke boxen, ook maak je de kinderen en jezelf veel bewuster van het afval dat je samen produceert. Op de website van Re-Cycle-Me kun je terecht voor de meest uiteenlopende boxen en 5 verschillende thema’s:

Van Re-Cycle-Me kregen we we voor Lucas en Eva twee hele leuke boxen toegezonden om uit te proberen, namelijk Robot world en Box toilet roll papers for girls . Zodra deze binnen kwamen werden de kinderen al razend enthousiast. Ze wisten wat dat betekende: knutselen! Als we de pakketten open maken blijkt dat er inderdaad alles in zit wat je nodig hebt om verschillende creaties te maken. Het enige dat je zelf nog nodig hebt is lijm en de basis “afval” zoals eierdozen, blikjes en wc-rolletjes. Wat ik een groot pluspunt vind aan de boxen is het duidelijke instructieboekje dat er bij zit. Op deze manier is het geen excuus meer om te zeggen dat je niet creatief bent. Alle materialen zitten netjes voor je bij elkaar in een duurzame verpakking samen met een duidelijke beschrijving. Er zijn creaties in verschillende gradaties. Zo kunnen de kinderen het ene project zelf maken en hebben ze bij een ander echt hulp nodig van een volwassene. Het grote voordeel daarvan is dat je samen een gezellig moment creëert om zo samen iets moois te maken. Wij hebben al volop geknutseld en hieronder kun je twee van onze creaties zien.

45222634_327576508030598_6640547145067790336_n.jpg

Voor meer inspiratie raad ik je aan om Re-Cycle-Me te volgen via de volgende social media:

De verschillende vrolijke knutselboxen zijn te koop bij verschillende winkels en webshops.

Winactie

Inmiddels zijn we aangekomen bij het deel van dit artikel wat velen van jullie het leukst zullen vinden. Van Re-Cycle-Me mogen we twee van jullie blij maken met zo’n duurzame knutselbox.

Wat mag je doen om dit te winnen?

De winactie loopt van donderdag 29 november tot en met woensdag 5 december 0.00, daarna proberen we de winnaar zo snel mogelijk bekend te maken. De winnaar heeft 48 uur de tijd om te reageren. Wil je zeker zijn dat je het niet mist als je gewonnen hebt is het handig om een reactie te geven onder het bericht op Facebook zodat je getagt kunt worden als je gewonnen hebt 😉

14317371_334982290181454_2653473800509446867_n.jpg

* Voor het schrijven van dit artikel hebben we een review-exemplaar ontvangen *

35 thoughts on “Duurzaam knutselen met Re-Cycle-Me (winactie gesloten)

 1. Creatief zijn met afval is top! Als kleuterjuf doe ik ook niets liever. En als mama doe ik net hetzelfde. Duurzaam leven is een belangrijke boodschap naar kinderen toe. Dus ik juich dit bericht dan ook toe!

  Like

 2. Leuk Linda!

  Laatst kreeg je er een bij het Kruidvat ik weet niet of het dan dit merk was, maar wat een leuke dingen kun je maken van “afval”. Ik ben inspiratieloos zoals je weet dus zo’n pakket is dan altojd erg handig!

  Groetjes Claudia!

  Geliked door 1 persoon

 3. Wat leuk, zoontje kreeg een pakket voor zijn verjaardag, maar dat is een ander pakket dan deze die jij toont. Omdat we graag (samen) knutselen, lijkt me dit een super geschenk!

  Geliked door 1 persoon

 4. Pingback: Plastic Free July 2019 | Lifestyle Mommy's

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s