Een makkelijke taart voor pakjesavond

Linda~ Onze tweeling Lucas en Eva worden 5 december alweer 5 jaar, en telkens wanneer we vertellen dat ze op deze dag jarig zijn horen we steevast hetzelfde antwoord: Oh dat is ook niet handig gepland. We waren blij dat we eindelijk zwanger waren, bang dat ze bij 24 weken al geboren dreigden te worden en dolgelukkig dat ze met 37 weken gezond ter wereld kwamen op 5 december. Eigenlijk zouden ze met kerst geboren worden dus ook dat zou niet “handig gepland” zijn. In elk geval komt het er op neer dat de Sinterklaasperiode erg bijzonder is voor ons. We willen er dan ook altijd ons best voor doen om het extra speciaal te maken vooral nu de tweeling de leeftijd heeft dat ze het zelf goed beseffen en het allemaal leuk vinden.

De kinderen vinden het op deze leeftijd geweldig om ons met van alles te helpen. We besloten om samen een Sinterklaastaart te gaan maken voor pakjesavond, nouja deze gaat Pakjesavond niet halen zoals jullie begrijpen maar we zien het als een goede oefening. Omdat onze tweeling 5 wordt besluit ik dit jaar nog geen moeilijke taart te gaan maken met ze maar gaan we toch voor de veilige kwarktaart van Dr. Oetker met aardbei smaak. Het is dan wel geen taart die je moet bakken maar toch zijn de kinderen erg trots dat ze mee mogen helpen, iets wat erg belangrijk is voor de meeste kinderen.

De bodem voor de kwarktaart maak ik zelf zonder hulp van de kinderen omdat ik niet wil dat ze met vuur spelen of zich verbranden. Zodra de bodem klaar is mogen mijn hulpjes aan de slag gaan. We hebben alles klaar gezet op het aanrecht en zij kunnen er bij met behulp van krukjes. Om de beurt mogen ze de ingrediënten toevoegen en mogen ze me helpen met mixen. En dan komt het.. het lange wachten tot de taart goed is. Want zeg nu zelf, 2,5 uur wachten duurt best lang als er een heerlijke taart in de koelkast staat.

Ondertussen zijn we gezellig samen op pad gegaan om de tijd te doden en om ondertussen te brainstormen over de versiering. Wat gaan we namelijk op de taart doen om deze helemaal af te maken voor Pakjesavond. De kinderen zijn er al gauw over uit want wat er zeker niet mag ontbreken zijn de kruidnoten. En eigenlijk wil Eva er ook wel schuimpjes op. Gelukkig had ik het allebei al in huis gehaald want je weet maar nooit wat er leuk en vooral lekker bij kan zijn. Ik verras de kinderen allebei door in het midden van de taart drie leuke figuurtjes neer te zetten, namelijk Sinterklaas, Amerigo en Piet. Daarna leg ik zorgvuldig de kruidnoten neer waar de kinderen zeggen dat ze moeten komen te liggen. In verband met de foto’s hebben we besloten dat zij het aan mogen wijzen en dat ik ze maar neer leg aangezien het voor een gastblog is in plaats van ons eigen blog. De schuimpjes blijken helaas toch wat te groot of het wordt meteen erg rommelig in combinatie met de kruidnoten dus we houden het alleen daar bij. Wel maken we het geheel af met slagroom die we uiteraard pas op de taart doen zodra deze is aangesneden. We hebben de taart geproefd en wij keuren deze goed voor Pakjesavond.

Onze taart is geheel naar wens van de tweeling gemaakt maar er zijn natuurlijk nog veel meer variaties op te verzinnen. Je kunt namelijk ook een Sinaasappel kwarktaart maken maar dan kies je voor de naturel versie en doe je er in plaats van 400 ml water 400 ml sinaasappelsap bij. Ook kun je er voor kiezen om er meer kruidnoten op te leggen of op de bovenkant her en der door elkaar kruidnoten en schuimpjes. Of wat dacht je van die leuke kleine chocoladeletters die wel klein genoeg zijn om op de taart te leggen. Je ziet wel dat er volop inspiratie is om op een eenvoudige manier een leuke Sinterklaastaart te maken, eventueel zelfs samen met je kinderen.

43310195_1859124804199875_5331436436027604992_n

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s