Saartje wil een taartje: het nieuwe beweegboek voor peuters en kleuters (winactie gesloten)

Linda~ Veel kinderen zijn dol op boeken en vinden het heerlijk om voorgelezen te worden. Het brengt een moment van rust en zorgt uiteindelijk voor een betere fantasie en woordenschat. Ondanks het feit dat kinderen het geweldig vinden dat ze voorgelezen worden zit er ook een lastig iets aan. Het valt namelijk niet altijd mee om even goed stil te blijven zitten. Ook al is het verhaaltje nog zo leuk, soms moet je gewoon even bewegen en daar is dan weer niet iedereen even blij mee. Aan de andere kant kan bewegen ook soms andere problemen geven want niet ieder kind vind het weer leuk om te bewegen terwijl anderen dat wel van je verwachten.

Tegenwoordig zijn er veel mogelijkheden om kinderen te laten bewegen. Zo zijn er door het hele land verspreid verschillende soorten kinderspeelpaleizen. Hier kunnen kinderen naar hartelust bewegen en zich helemaal uitleven. Bij een heleboel van deze kinderspeeltuinen worden ook regelmatig speciale kinderdanslessen gegeven voor peuters en kleuters. Ook daar is helaas niet ieder kind voor te porren maar dat is geen ramp want Mariska Bogaerds heeft voor kinderen die graag bewegen en kinderen die iets minder graag bewegen iets heel leuks bedacht. Mariska schreef een boek dat kinderen uitnodigt om te gaan bewegen.

“Saartje wil een taartje” is een vrolijk prentenboek dat kinderen uitnodigt om naar het verhaal te luisteren van Saartje. Echter is dit prentenboek niet zomaar een boek, het is de bedoeling dat kinderen gezellig met Saartje mee doen. Saartje maakt in het boek allerlei soorten bewegingen die kinderen perfect mee kunnen doen. Op deze manier worden ze gestimuleerd om te bewegen zonder dat ze dat bewust door hebben. Zo zwaait Saartje bijvoorbeeld naar de kinderen die naar het verhaal luisteren. Zwaaien de kinderen terug naar Saartje? Samen met Saartje gaan de kinderen op zoek naar de worteltjestaart. Tijdens deze zoektocht gaat Saartje dus van alles doen wat de kinderen gezellig mee kunnen doen. Zo is het een interactief boek geworden waar kinderen geen genoeg van kunnen krijgen. Het boek is voorzien van prachtige illustraties van Saartje het lieve konijn. Het boek is voorzien van allerlei leuke extra’s want omslag aan de binnenkant van het boek, zowel vooraan als achteraan, zijn voorzien van het recept voor lekkere gezonde worteltjestaart zodat je zelf ook een heerlijke taart kunt maken. Daarnaast kun je achterin het boek nog een lijst vinden met voorleestips voor extra beweging. Op deze manier kun je het maximale halen uit dit fantastische boek.

Dit boek is zeer geschikt voor een kinderopvang, peuterspeelzaal, gastouder, de basisschool en ga zo maar door. Onze tweeling is heel erg enthousiast en zij bewegen dan ook gezellig mee met Saartje. Ook ons nichtje Tess van bijna 3 jaar vindt het een geweldig boek om naar te luisteren en om gezellig mee te bewegen. Wij raden dit boek dus zeker aan om zelf aan te schaffen of als cadeautip voor een verjaardag.

53786425_826204097733344_3016520355645751296_n

Winactie

Inmiddels zijn we aangekomen bij het deel van dit artikel wat velen van jullie het leukst zullen vinden. Namens Mariska mag ik een van onze volgers blij maken met een gesigneerd exemplaar van Saartje wil een taartje, lief is dat he? Wat MAG je doen om kans te maken op dit boek?

De winactie loopt van donderdag 25 april tot en met woensdag 1 mei 0.00, daarna proberen we de winnaar zo snel mogelijk bekend te maken. De winnaar heeft 48 uur de tijd om te reageren. Wil je zeker zijn dat je het niet mist als je gewonnen hebt is het handig om een reactie te geven onder het bericht op Facebook zodat je getagt kunt worden als je gewonnen hebt 😉

* Voor het schrijven van dit artikel hebben we een recensie-exemplaar ontvangen *

Saartje is een taartje is te koop via de website van Saartje wil een taartje.

Auteur: Mariska Bogaerds

ISBN: 9789090314686

Uitgeverij: Bewegenboog

* Voor het schrijven van dit artikel hebben we een recensie-exemplaar ontvangen *

37 thoughts on “Saartje wil een taartje: het nieuwe beweegboek voor peuters en kleuters (winactie gesloten)

  1. Super leuk boekidee; lekker bewegen is zo fijn voor de kinderen. Hun energie kwijt kunnen in een verhaal. Ik zag al een geweldige kruiptunnel. Alleen daarvan zouden mijn kinderen al enthousiast worden 😃🤩

    Geliked door 1 persoon

  2. Super tof voor onze peuter en straks voor de tweeling! 🐰👩‍👧‍👦🤸🏼‍♀️🧘🏼‍♀️🍀 ik kon de winactie op fb niet vinden, maar heb je recensie gedeeld.

    Geliked door 1 persoon

  3. Echt iets voor mijn meisje. Ze is dol op bewegen, boekjes vindt ze ook leuk maar ze houdt het niet lang vol omdat ze dan stil zit. Dit boek met bewegingen zal ze vast super vinden.

    Geliked door 1 persoon

  4. Super leuk! Echt iets voor mijn twin meisjes! En natuurlijk nemen ze het boek ook mee naar het kinderdagverblijf zodat de andere kindjes er ook plezier van hebben. Het lijkt me echt een geweldig boek! Dus nu duimen maar🍀🍀

    Geliked door 1 persoon

  5. Wat een schattig boekje.
    Dat vindt mijn kleindochter vast ook.
    Haar zou ik graag blij willen maken met dit boekje.
    Ik heb geen facebook meer ( privéredenen), maar volg sinds kort op Bloglovin.
    Hoop dat dat ook mag om mee te doen.

    Geliked door 1 persoon

  6. Pingback: Recensie “Thijsje wil een prijsje” (met winactie) | Lifestyle Mommy's

Plaats een reactie